Momenteel is er een discussie ontstaan over het dragen van een helm op een fiets. Het gaat niet om een gewone fiets maar om de zogenaamd E-bike/elektrische fiets. Met dit soort fietsen kan er soms wel snelheden van 40 km per uur gehaald worden. Dit is bijna vergelijkbaar met een snelheid van een scooter waarbij een helm wel verplicht is. Voor snorfietsen zijn de regels wanneer het sneller kan dan 25 km per uur dan geldt de regel verplicht een helm dragen wel. Als je bedenkt dat met een elektronische fiets ook makkelijk snelheden worden gehaald van boven de 25 kunnen er gevaarlijke situatie komen.

Regels helm dragen

In de Nederlandse wet staat het volgende geschreven over het dragen van een helm: “Als u op een bromfiets of motorfiets rijdt, moet u een goedgekeurde helm dragen. Deze helmplicht geldt ook voor open brommobielen en driewielige motorvoertuigen zonder gordels. Bijvoorbeeld een trike of quad. Ook als passagier bent u verplicht een helm te dragen.”

Doelgroep elektrische fiets

Een elektronische fiets kun je hier dus ook bij rekenen. Zeker als je kijkt naar wat voor doelgroep voornamelijk dit soort fietsen kopen. Dit zijn voornamelijk ouderen die slecht te been zijn en moeite hebben met grote afstanden fietsen. Die kunnen met elektrische fietsen makkelijker grote afstanden overbruggen. Dit zorgt ervoor dat ouderen nog volop kunnen reizen met de fiets en lekkere fietstochten kunnen maken in de zomermaanden.

Ongevallen elektrische fiets

De laatste jaren is het aantal ongelukken met een fiets omhoog te gaan. Dit word vooral veroorzaakt door elektronische fietsen. Niet iedereen is gewent om met ruim 30 km per uur op fietspaden te rijden. De vraag is wel wat voor fiets helm men dan moet dragen. Een helm zoals scooters hebben zijn vrij zwaar en heeft weinig ventilatie. Dit is niet heel erg prettig fietsten aangezien men nog wel gewoon moet blijven trappen. Een helm die men ook gebruikt bij racefietsen biedt ook mogelijkheden alleen heeft een beperkte bescherming voor je hoofd. Een racefietshelm beschermt alleen je schedels. Uit cijfers zijn gebleken dat het dragen van een fietshelm het risico op hoofdletsel met 45% verminderd. Het aantal slachtoffers wat op spoedeisende hulp beland zijn iets meer dan de helft mensen met een hoofdletsel.

Rijlessen

Net als jongeren de kans krijgen om een scooterrijles te krijgen zou het ook handig zijn voor ouderen om er een rijles voor elektronische fietsen te verplichten. Veel mensen zijn niet gewent om met hoge snelheid te fietsen en weten niet altijd de gevaren van deze fiets.