Het is misschien niet het eerste waar je gelijk aan denkt, maar kantoormeubilair is een van de belangrijkste dingen die vaak vergeten worden bij het oprichten van een bedrijf. Natuurlijk is er verschil in het beginnen van een bv of als zzp’er vanuit huis werken. Toch komt kantoormeubilair sneller om de hoek kijken dan je denkt. Welke meubels moeten dan echt aanwezig zijn? Lees hier de tips die je gaan helpen bij het kiezen van jouw kantoormeubilair.

Stoelen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voor goede bureaustoelen te kijken. Aangezien de meeste werkzaamheden zittend plaats vinden is een goede stoel zeker belangrijk. Niet alleen volgens de arbo moeten stoelen officieel gezien aan bepaalde voorwaarden voldoen, het voorkomt ook fysieke klachten bij de werknemer en natuurlijk voorkomt het ook klachten bij de werkgever. Je kan hier denken aan ergonomische stoelen met goede ondersteuning voor de armen en rug. Vergeet hier echter niet bij dat het ook belangrijk is om te kijken naar de lengte van iemand en de daarbij horende afmetingen voor de juiste hoogte van de tafel en stoelen.

Bureau

Zoals al eerder genoemd, speelt het bureau waar je aan zit een belangrijke rol in het aannemen van de juiste houding. Zorg ervoor dat je in een hoek van 90 graden achter je bureau kunt zitten en niet hangt in de stoel aan de tafel. Voor lange mensen is het belangrijk dat zij voldoende steun halen van het bureau en niet naar beneden hoeven te kijken naar het scherm. Een goede oplossing hiervoor is een steun voor het computerscherm om de juiste hoogte af te stellen.

Kasten

Je denkt wellicht dat je niet zo veel gebruik zult maken van kasten om spullen in op te bergen, maar dit zal je nog verrassen. Denk aan administratieve papieren en mappen met kanten informatie. Roldeurkasten zijn uitermate geschikt om in een kantoorruimte te plaatsen voor opslag. Op deze manier blijft de ruimte ook opgeruimd.

Licht

Licht is een van de belangrijkste elementen in een kantoorruimte. Zeker in een ruimte waar veel werk achter een computer wordt verricht. Kijk bij het kiezen van licht goed naar de natuurlijke lichtinval en op welke plekken er nog extra verlichting nodig is. Je kan hier denken aan dimbaar algemeen licht. Zo krijgt de gehele ruimte extra licht of misschien een bureaulamp als je ook nog veel schrijft naast werk op de computer.

Heb jij een kantoor met bovenstaande meubels erin?

 

kantoor