Het is bekend dat een bestuurder of andere inzittenden bij een botsing nekklachten op kunnen lopen. Wanneer een persoon een bepaald aantal klachten heeft kunnen specialisten deze klachten benoemen als een whiplash. Maar wanneer maak je nu aanspraak op een whiplash vergoeding? Het hoeft niet zo te zijn dat een whiplash gebeurt tijdens een botsing van voor of achter. Er zijn namelijk meer ongevallen waardoor een persoon een whiplash over kan houden. Dit gebeurt vaak door een slingerende beweging met het hoofd. Deze klachten zijn funest voor het lichaam. Deze specifieke klachten noemen we een whiplash.

Bij medische specialisten komen er vaak personen binnen met nekklachten.

Deze pijn komt voornamelijk uit de nek en het is voor medici altijd lastig om te bepalen wat dit precies kan zijn. Om het een en ander uit te kunnen sluiten worden er röntgenfoto’s gemaakt van de nek. Echter is hier bijna nooit iets te zien. Er is bij een whiplash geen breuk te zien. Ondanks dat er op de röntgen niks te zien is wil dat niet zeggen dat er geen klachten zijn. Bij de röntgen wordt gekeken naar de botten, een whiplash komt vaak vanuit de spieren. Dit is de reden dat medici elke dag met een probleem zitten. Deze klachten zijn moeilijk om te constateren en zijn langdurig van aard. Echter zullen deze klachten geconstateerd moeten worden om aanspraak te maken op een whiplash vergoeding.
Veel voorkomende klachten bij een whiplash zijn: nekpijn, hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratiestoornis, en duizeligheid. Het kan zijn dat er natuurlijk meer klachten voor kunnen komen tijdens een ongeval. Dit moet goed worden bekeken voor de whiplash vergoeding.

Wie is aansprakelijk bij whiplash letselschade?

Wanneer een persoon aansprakelijk wordt gesteld voor een letselongeval zal deze persoon de schade moeten gaan betalen. Deze persoon is vanaf het begin aansprakelijk voor de uit het letsel komende schade. Deze persoon is vaak verzekerd en zodoende zal de whiplash vergoeding betaald worden door de verzekeraar. Het slachtoffer van het ongeval krijgt in dit geval te maken met de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt.

Schadevergoeding bij whiplash letselschade

Slachtoffers met een whiplash informeren vaak bij specialisten voor een eventuele whiplash letselschade vergoeding. Er is geen algemeen antwoord op deze vraag, en zal per geval anders zijn. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Betreft het een blijvende klacht of is deze persoon nog in staat om zijn of haar beroep snel weer op te pakken. Is het slachtoffer in staat om klusjes te kunnen doen in huis? Of moet het slachtoffer hier personen voor inhuren? Deze situaties moeten goed uitgezocht worden om aanspraak te maken op whiplash letselschade. De vergoeding is een soort van smartengeld. Dit bedrag zal de gemaakte medische kosten dekken en is een vergoeding voor latere pijn. Het komt voor dat mensen hun gehele leven niet meer volledig hun werk kunnen doen. Deze schade dient natuurlijk betaald te worden.

Door deskundigen wordt geadviseerd om zo snel mogelijk na een whiplash contact te zoeken met medici of een deskundige. Dit is zeer belangrijk maar daarnaast is het ook belangrijk om een goede medisch adviseur in te schakelen. Deze kan meestal geheel kosteloos te werk gaan. Deze kosten worden gedekt door de whiplash letselschade vergoeding. Een whiplash specialist heeft veel ervaring opgebouwd en weet beter dan ieder ander om uw klachten te behandelen. En wat daarvoor nodig is natuurlijk. Voor spoedig herstel is het raadzaam om bij een whiplash specialist langs te gaan.

Kosten

Zoals hierboven aangegeven worden deze kosten in de meeste gevallen volgens het Nederlandse rechtsstelsel gedekt door de aansprakelijke partij. Daarbij horen ook de juridische kosten van de adviseur. Alles om snel te kunnen herstellen.