Je kunt op verschillende manieren je iPhone opladen. Bekend zijn natuurlijk het opladen via het stopcontact of via een USB-kabel. Er zijn veel meer manieren om je iPhone op te laden. We noemen zes manieren om een iPhone op te laden.

Zes manieren om je iPhone op te laden

Stopcontact

Dit is dus een van de bekendste mogelijkheden voor het opladen van de iPhone. Als je een iPhone koopt, dan vind je in de verpakking een kabel en een Europese stroomadapter waarmee je de telefoon via het stopcontact kunt opladen. Wanneer je een internationale adapterkit koopt dan kun je probleemloos een iPhone in het buitenland kopen. De meegeleverde USB-kabel kun je dan gewoon in de kit plaatsen.

Via USB-poort

Een andere veelgebruikte manier is om je iPhone op te laden via de usb-poort van je computer. Een erg eenvoudige manier. Heb je een computer bij je, dan kun je namelijk over in de wereld opladen zonder daar een stopcontact voor nodig te hebben. Een computer waarbij je normaliter synchroniseert is niet nodig, omdat de inhoud van je iPhone niet wordt gewist. Let er wel op dat de USB-poort waarmee je wilt opladen voldoende stroom levert. Poorten in toetsenborden en beeldschermen leveren vaak te weinig stroom om snel te kunnen laden.

Micro USB-kabel

De nieuwere smartphones kun je opladen met een micro-usb-kabel. Bij Apple ligt dat alleen anders omdat zij hebben gekozen voor een de eigen Lightning-aansluiting. Je kunt in de Apple store wel een micro-usb-adapter kopen. Daarmee kun je de iPhone, iPad mini en iPad 4 en later modellen opladen met de Lightning-adapter.

Opladen in de auto

Stap je de auto in en is je iPhone leeg? Geen probleem. Er zijn universele reisladers maar ook speciale opladers voor in de auto geschikt voor een iPhone. Een van de beste oplossingen is misschien nog wel de Belkin-lader. Deze auto-oplader kan onzichtbaar verdwijnen in de sigarettenaansteker en biedt de mogelijkheid om met een standaard USB-kabel je iPhone op te laden.

Powerbank

De reservebatterij oftewel Powerbank is zeer gemakkelijk als je onderweg bent en je iPhone raakt leeg. Het maakt niet uit waar je bent: de Powerbank biedt uitkomst. Er bestaan meerdere reservebatterijen. Je hebt batterijen die je met een USB-kabel kan verbinden met de iPhone. Daarnaast zijn er reservebatterijen met een iPhone-aansluiting.

De zon!

Als laatste een manier van opladen die echt besproken moet worden. De meest natuurlijke manier om een iPhone op te laden is via de zon! Met behulp van zonnecellen welteverstaan. Het in de zoon neerleggen van je iPhone raden wij niet aan. Er bestaan speciale zonneladers voor de iPhone, maar mogelijk kun je het ook af met een universele lader. Op deze laatste laders kun je ook andere apparaten aansluiten.

Foto: matsuyuki via Foter.com / CC BY-SA